Po dlouhém dvouletém čekání (jak jinak než kvůli Covidu) se automobilový fanoušci konečně dočkali. Holešovické výstaviště již potřetí bylo místem konání největší automobilové výstavy v ČR, Legendy 2022. 

Bohužel jsem se nemohl účastnit posledního ročníku v roce 2019 a tak čekání bylo hooodně dlouhé. Po dlouhých čtyřech letech sem mohl opět spatřit ty nejzajímavější vozy, které u nás člověk může potkat.

Letošním tématem byla Italská vášeň a tak nepřekvapilo velké zastoupení modelů značek Ferrari, Lamborghini, Alfa Romeo, Lancia a další.

První jmenovaná automobilka zde také mohla oslavit své 75. výročí založení, a to rovnou ve svém vlastním pavilonu. Nicméně bohužel z důvodu obrovské fronty a časové vytíženosti jsem nemohl stánek italské ikony navštívit. Tak třeba někdy příště…

 

Součástí Legend jsou vždy také nějaké ty české premiéry. Letos jsme měli možnost pokochat se novým roadsterem Mercedes-AMG SL, který designové vychází z typu AMG GT/GTR. 

Vedle typu SL Mercedes přivezl také nejvýkonnější AMG GTR Black Series nebo předchůdce SLS v elektrickém provedení. Komu benzin moc nevoní, mohl okusit celou rodinu modelů EQ.

Hyundai předvedl celou svojí N family a také horkou novinku v podobě MPV Staria. 

Staria vychází ze základů modelu SantaFe a jde přímo proti novému Multivanu T7 od VW. Pod kapotou sází na klasický diesel o objemu 2,2 litru s možností pohonu všech kol. Design je čistě subjektivní záležitost nicméně na první pohled si lze jen těžko představit pod kapotou “staromódní” spalovací motor, opak je pravdou.

Zlatý hřeb Legend 2022 bylo za mě ale nepochybně Bugatti Chiron. Fialovo-černé monstrum s výkonem 1 500 koní a maximálkou daleko přes 400km/h Vás prostě dostane do kolen….

Komu letošní Legendy unikly nebo jste je jen nestihly zapište si je do kalendáře na příští rok, určitě stojí za návštěvu!

Fotogalerie:

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz