Po nedávném faceliftu Ibizy přichází i Volkswagen s faceliftem svého “malého golfu”. Toto slovní spojení dává odteď mnohem větší smysl než kdy dřív.

Na rozdíl od Ibizy kde facelift zvenku skoro nepoznáte, tak zde ho pozná i člověk neznalý. Nový je celý přední nárazník, světla s Matrix full led technikou a za příplatek i s vodorovnou lištou denního svícení jak jinak než jako u většího bráchy. Celá nová je taktéž zadní část, od nárazníku až po světla a páté dveře. Světla jsou orientovány více na šířku, což auto opticky rozšířilo. 

Jakkoli změny zvenčí autu prospěly, to samé se nedá říci o interiéru (respektive jak pro koho). Zde už asi tušíte se zabydlelo dotykové ovládání, naštěstí ovládání klimatizace má pořád svůj vlastní panel. Přístrojový štít bude standardně vybaven 8palcovým displejem, za příplatek k dispozici až 10,25 palcová varianta. Multimediální systém začíná na 6,5″ a končí až nově na 9,2″. 

Změny poznáte i v konfigurátoru, kdy už si nebudete moct vybírat z výbav Trendline, Comfortline nebo Highline jako doposud. Místo nich tu budou Polo, Life, Style a sportovně stylizovaný R-Line.

Motorová paleta se nemění skoro vůbec. Tím skoro je myšleno přechod jen na tříválcové motorizace. Bohužel s 1.5 TSI to vypadá, že nejspíše nepřijde. Základ bude startovat s atmosférickým litrem o výkonu 59 kW a nad ním bude 1.0 TSI 70kW nebo 81 kW. Slabší verze 70 kW bude mít na výběr mezi manuálem nebo sedmistupňovým DSG, k nejsilnější 81 kW standardně dostanete pouze DSG.

Pokud přeci jen dáváte přednost čtyřválci, tak nemusíte smutnit, protože v létě přijde i modernizované GTI. Pravděpodobně s 2.0 TSI jako doposud.

 

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz