Současná generace Peugeotu 508 je na trhu nějaký ten pátek a tak přišel čas na modernizaci. Dostal dravější vzhled a modernější technologie.

Největší změnou po modernizaci prošel vnější vzhled. Přední maska dostala více agresivní tvary a typické “kly” LED denního svícení jsou nově trojité grafiky. Další viditelnou novinkou je nové logo na přídi a tmavý nápis mezi zadními světlomety.

Do palety barevných odstínů přibyly tři nové (Okenite White, Eclipse Blue a Titanium Grey) a v podbězích mohou být nová 18“ litá kola Epherra.

Uvnitř jsou změny minimální a tak za zmínku stojí jen nový volič automatické převodovky. Digitální přístrojový štít iCockpit o velikosti 12″ dostal nové zobrazovací režimy.

Pod kapotou k žádným změnám nedošlo. Nabídka motorizací tak bude zahrnovat zážehovou 1.2, vznětovou 1.5 a dva plug-in hybridy. Vrchol nabídky bude opět tvořit plug-in hybridní varianta 508 PSE (Peugeot Sport Engineered) s pohonem všech kol a kombinovaným výkonem 360 koní. Na manuál zapomeňte, pro všechny motorizaci bude dostupný osmistupňový automat.

Příchod na trh je očekáván v průběhu letošního léta a výroba bude probíhat ve francouzské továrně Mulhouse.

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz