Jak je u Subaru zvykem tak nová generace modelu Outback přijíždí na evropský trh s větším zpožděním oproti zbytku světa. U aktuální generace BT, která se představila již v roce 2019 jde o dvouleté zpoždění. Nakonec jsme se ale přeci jen dočkali.

Výběr verzí bude dosti jednoduchý. U nás bude k dispozici pouze s atmosféricky plněným zážehovým čtyřválcem o objemu 2,5 litru. Nejvyšší výkon motoru s přímým vstřikováním a filtrem pevných částí je 124 kW. Maximální točivý moment je 252 Nm. Motor bude vždy spárován s pohonem všech kol a bezestupňovou převodovkou Lineartronic, která je nově osmistupňová.

Výbavové stupně budou čtyři. Základ představuje Active ES za 1 085 000 Kč, ta zahrnuje například BiLED přední světlomety, zadní LED světla, 18palcová kola z lehké slitiny, v 10 směrech elektricky nastavitelné sedadlo řidiče s bederní opěrkou, bezklíčový přístup a startování, sklápění zadních opěradel ovladačem ze zavazadlového prostoru, dvouzónovou automatickou klimatizaci s prachovým filtrem a hlasovým ovládáním, vyhřívání volantu, vyhřívaná sedadla vpředu i vzadu, multimediální systém s 11,6″ displejem, audio se 6 reproduktory, DAB+, Apple CarPlay, Android Auto, palubní přístroje s barevným LCD displejem, tempomat a řadu elektronických asistentů a bezpečnostních systémů.

Přestože základ obsahuje skoro vše, můžete ještě vybrat z vyšších výbav. Comfort ES vyjde na 1.140.000 Kč, Field ES na 1.170.000 Kč a nejvybavenější Touring ES na 1.230.000 Kč.

U vyšších výbav získáte například elektricky ovládané střešní okno, čalounění sedadel kůží Nappa, paměť sedadla řidiče spojenou s nastavením zpětných zrcátek vybavených funkcí sklápění při couvání a s možností uložení v ovladači Smart key systému, audionavigační systém Harman/Kardon, s 11 reproduktory a subwooferem nebo kamery pro sledování prostoru okolo vozu (Multi View Monitor Systém).

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz