Pokud přemýšlíte o koupi slavného trojčíslí 911, máte na výběr tolik verzí, že nerozhodného člověka se z toho zatočí hlava. Nyní přichází verze další.

Touring je nám znám již od dob minulé generace kde 911 GT3 Touring se ukázal jako velice populární. Není tedy divu, že přichází i do generace současné.

Hlavní vzhledovou odlišností od klasické GT3 je absence pevného zadního spoileru. Místo něj je k dispozici automatický výsuvný.

Důležitější je ale co se skrývá pod kapotou. Motor je starý známý z GT3, čtyřlitrový atmosférický šestiválec boxer o výkonu 375 kW spárovaný se šestistupňovou manuální převodovkou což je klíčový prvek provedení Touring. Nově bude na výběr i sedmistupňová dvouspojková převodovka PDK.

Interiér je ve znamení klasického sporťáku. To neznamená, že byste byly ochuzeni o bohatou výbavu. Velká nabídka laků karoserie, asistenční systémy, dynamické LED světlomety, keramické brzdy nebo zvedání přední nápravy to je jen letmý výběr co všechno v Touringu dostanete.

A cena? Ta je překvapivě žádná. Balíček Touring se dodává zdarma na přání ke klasické 911 GT3. Ta startuje v Česku na 4 606 000 Kč.

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz