Divize M od BMW se usilovně připravuje na oslavy 50 let založení, které proběhnou příští rok. Společnost BMW M GmbH vznikla 24. května 1972.

Všichni, kteří se rozhodnou pro kterýkoli model z portfolia M nebo model s paketem M Sport datem výroby od března 2022 si budou moci zvolit auto osadit znaky BMW inspirované původním vzhledem loga  BMW Motorsport. Dále bude na výběr z palety 50 ikonických a historických laků BMW M. Můžeme zmínit například žlutou Dakar Yellow, oranžovou Fire Orange, fialovou Daytona Violet, modrou Macao Blue, červenou Imola Red nebo modrou Frozen Marina Bay Blue.

Hodí se připomenout, že logo divize M vzniklo až rok po jejím založení a využívalo třech půlkruhů vzájemně posunutých. Modrá barva znázorňuje automobilku, červená Motorsport a fialová jejich propojení. O pět let později s modelem M1 spatřilo světlo světa již současné logo v podobě písmena M a třech pruhů o něj opřených.  

Jelikož jde o tak významný rok, čekejme samozřejmě odhalení i několika nových modelů divize. Dlouho očekávanou novinkou je model M3 Touring jako první kombi řady 3 v provedení M. Uvedena má být taktéž speciální verze modelu M4 a model M2 je již v pokročilé fázi testování.

Ať už chceme nebo ne, nesmíme zapomenout na první elektrifikovaný vysokorychlostní model v historii BMW M. O něm také ještě hojně uslyšíme.

Napsáno

Jan Páv

Blázen do aut co miluje řízení a cokoli kolem aut.

E-mail:
pav@driveblog.cz